- 1
- 2
- 3
In de video laat Allerhande zien welke mogelijkheden er met bladerdeeg zijn. Bladerdeeg is een getourneerd deeg. Dit betekent dat dunne plakjes deeg en margarine elkaar afwisselen en daardoor rijst het deeg zo mooi. Allerhande laat in de video zien welke stappen doorlopen moeten worden voor het maken van een taart of quiche.
Taart of quiche
Neem het aantal plakjes bladerdeeg dat je nodig h...
02:21
1
450 g
AH Bladerdeeg
2
450 g
AH Bladerdeeg roomboter
3
175 g
AH Goudse belegen 48+ geraspt
2
90 g
AH Parmigiano reggiano
Aantal porties
1 plakje diepvries bladerdeeg | |
0.19 eetlepel mosterd | |
50 gram cocktailworstjes | |
0.13 middelgroot ei | |
3.13 gram sesamzaad |
bakkwastje
bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg ieder in 4 gelijke driehoeken. Leg een puntje met de brede kant naar je toe op het werkblad. Bestrijk met behulp van de bakkwast met mosterd. Leg in de breedte een mini-knakworstje op het velletje bladerdeeg op het brede stuk en rol het deeg om het worstje naar de punt toe, zoals je een croissant rolt. Leg de bladerdeegworstjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de worstjes.
Klop het ei los. Bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bestrooi met het sesamzaad Bak de worstjes met bladerdeeg in het midden van de oven 12-14 min., tot goudbruin en gaar.